Ontstaan  Tennisvereniging   in Zon en Wind
Toen Tennispark in Zon en Wind in 1990 opende werd er direct een grote groep mensen lid die heel graag wilden tennissen op recreatief niveau zonder alle strakke KNLTB verplichtingen.

Met het recreatief tennis hoog in het vaandel groeide tennispark in Zon en Wind door tot een wat betreft ledenaantal volwaardig tennispark.
Maar onder de enthousiaste  leden werden veel wedstrijden gespeeld.Zoals interne competitie, uitwisselingen, alternatieve competitie en diverse  toernooien.Alleen kon dat niet ook in competitie verband zoals bij de andere parken omdat er geen verbintenis was met de KNLTB.

Om het voor deze leden van het Tennispark mogelijk te maken om ook in competitie verband te kunnen gaan tennissen en mee te doen aan KNLTB toernooien en bijvoorbeeld hun ranking te verbeteren, is in 2004 besloten de tennis vereniging in Zon en Wind op te richten en deze aan te sluiten bij de KNLTB.Deze KNLTB status duurde toen maar een korte periode.

Per zomerseizoen 2016 is de Tennis Vereniging in Zon en Wind weer actief aangesloten bij de KNLTB. Hierdoor kan iedereen via de vereniging een KNLTB lidmaatschap aan vragen.Met de parkeigenaren is  de afspraak gemaakt dat die banen beschikbaar  stellen voor de competities. Zo is de unieke situatie ontstaan dat we een Tennispark hebben waar men zowel recreatief als in KNLTB competitieverband kan tennissen.Op dit moment is de vraag van parkleden om ook lid  van de KNLTB vereniging te worden groeiende.


Wat doet onze vereniging nu:

  • Aanspreekpunt voor de KNLTB
  • Aanmelden competities
  • Afhandeling registratie en contributie KNLTB

 

Wat wil de vereniging nog meer gaan doen:

  • Organiseren door KNLTB erkende toernooien op ons tennispark
  • Zorgen dat we betaalbare en toegankelijke tennisactiviteiten kunnen blijven organiseren.
  • Ondersteuning tennis evenementen en activiteiten.
  • Informatie rondom competitie teams

 

Suggesties zijn van harte welkom.